Residentie Astoria 2 - nuttige informatie

Adres en sleutels

Residentie Astoria 2, Elizabetlaan 373 bus 23 (appartement 2C) te 8301 Knokke-Heist.
Rechtse lift of trap, tweede verdieping.

 • De gekartelde sleutel bedient het veiligheidsslot van de inkomdeur van het appartement. Dit slot gaat echter stroef en deze sleutel wordt niet meer gebruikt.
 • De algemene sleutel bedient de hoofdinkomdeur aan de straat, de bergruimte op het gelijkvloers, de deur naar de ondergrondse verdieping en het dagslot van het appartement. De inkomdeur van het appartement heeft afdichtingsstrips, daarom langs de buitenzijde de deur lichtjes naar u toe trekken.
 • De parking is nr. 19 (nummerplaat 1LJL327) en de inrijpoort bevindt zich in de zijstraat naast Immo Stonetales en recht tegenover de Duinenstraat. De sleutel bedient het cylinderslot het dichtst bij de poort. De poort sluit automatisch. Van binnenuit de poort openen met de drukschakelaar. Er wordt gevraagd om niet door de poort te rijden of te stappen voordat het rode licht gedoofd is.
 • De sleutel voor toegang naar de kelder vanaf de straat bedient de deur naast de andere garagepoort, onderste cylinder.
 • Brievenbussleutel.

Er zijn 2 sleutelbossen. Sluit u niet buiten ! Zorg dat u steeds de sleutels op zak heeft. Heeft u zich toch buitengesloten of bij verlies van de sleutels kan u terecht bij de sydicus van het gebouw Immo Holiday, Zeedijk 214, gesloten op woensdag en zondag.

Voor de rust in het gebouw: de inkomdeur en andere deuren niet laten dichtklappen.

Verklein het inbraakrisico en trek de inkomdeur van het appartement niet louter dicht, maar draai steeds de sleutel extra om (op nachtslot) als u het appartement verlaat en als uw verblijf ten einde is.

Bij het begin van uw verblijf: best om het drinkwater voor consumptie even te laten lopen. Na een lange afwezigheid kan het water immers licht bruin kleuren en kan de smaak slecht zijn door de lange stilstand in de leidingen.

Met de rechtse knop op de parlofoon opent u de hoofdinkomdeur aan de straat, 2x drukken. De linkse knop heeft geen functie. Er zijn 2 verschillende belsignalen, nl. beneden bellen of boven bellen.

Huisvuil

De Residentie Astoria 2 heeft, samen met 2 andere gebouwen, een gemeenschappelijk verzamelpunt voor huisvuil in de kelder: PMD (blauwe zakken), glas (grijze containers). Vooraan aan de garagepoort wordt het papier en karton verzameld en staat de container voor het restafval.

De sorteerregels worden hier toegelicht: https://www.agsoknokke-heist.be/afval/advies-info/afval-thuis-sorteren

Samengevat:

 • PMD. Plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen zoals deksels, kroonkurken, spuitbussen en aluminium schalen, drankkartons. De plastic flessen, flacons en drankkartons goed leeg maken en platdrukken. In de loop van 2021 komt er een nieuwe regeling en zullen andere plastic verpakkingen zoals plastic zakken, yoghurtpotjes, botervlootjes e.d. ook in de PMD mogen.
 • Glas. Glazen flessen en bokalen, zonder dop en leeg geschraapt of gespoeld.
 • Papier en Karton. In gesloten dozen of goed samengebonden.
 • Restafval. In zakjes verpakken.
 • Groot huisvuil moet naar het recyclagecentrum gebracht worden.

Centrale verwarming

Kranen CVDe hoofdkranen van CV, warm en koud water in de trapzaal staan standaard allemaal open. Indien dit onverhoopt niet het geval mocht zijn, dienen de rode kranen allemaal horizontaal te staan. Van onderaan gezien, zijn de 1e en de 3e kraan voor CV, de 5e kraan voor koud water en de 7e kraan voor warmwater. De trap enkele treden opgaan, leuning afnemen en deurtje openen. Zie foto.

De radiatorkranen dienen geopend te staan. Afhankelijk van de weersomstandigheden is in de living doorgaans één radiator voldoende. De radiator van de badkamer is thermostaat gestuurd.

Thermostaat1Om de kamerthermostaat te bedienen: het voorfront voorzichtig van onder naar boven openklappen. De schuifschakelaar naar "auto" zetten. Deze instelling is als volgt:

Van 23:00 u tot 8:00 u: 18° C.
Van 8:00 u tot 12:00 u: 22° C.
Van 12:00 u tot 18:00 u: 21,5°C.
Van 18:00 u tot 23:00 u: 22 °C.

Thermostaat2De vooringestelde temperatuur kan "tijdelijk" aangepast worden met de omhoog-omlaag toetsen. De "gevraagde temperatuur" gaat 5 sec. knipperen en kan dan aangepast worden. Deze gewijzigde tempatuur wordt behouden tot het eerstvolgende schakelpunt en de thermostaat herneemt dan zijn vooringestelde programma.

Als uw verblijf ten einde is: de schakelaar op "off" zetten, dit is de vorstbeveiliging op 5° C.

Enkel het gebruik van de thermostaat is bepalend voor de kost van de verwarming. Dus graag zuinig omspringen met de verwarming. De uitgebreide handleiding van de thermostaat ligt in de schoendoos in de schuif van de kleerkast.

Keuken

De handleidingen van de toestellen liggen boven in de keukenkast.

Oven

De microgolf heeft een snelstart functie: de toets met +30: 1x drukken = 30 sec, 2x drukken = 60 sec, enz. Met + en - aanpassen indien nodig. De onderste toets (omgekeerde driehoek): 1x = pauze, 2x = stoppen. De andere toetsen zijn voor programmatie en grillfuncties. De tijdsaanduiding op de display verdwijnt na 5 minuten.

Vaatwas

VaatwasZeepblokje in bakje doen, knop links indrukken, dan programma kiezen. Automatic = normale vaat, 30 min = lichte vaat, dit is doorgaans voldoende. Start = deur sluiten. Einde = als de lichtvlek op de vloer gedoofd is. Openen en met linkse knop uitzetten.

 

Kookplaat

Sensortoets links = hoofdtoets (aan en uit). Knop draaien 0-9, maximum = "b" = boost, dit kan slechts met één kookplaat tegelijkertijd.

!! Opgelet: vlak achter de kookplaat zijn er stopcontacten en een schakelaar. Kijk dus uit met hete potten of pannen (niet tot tegen de stopcontacten zetten) en tevens opletten met voedingskabel van vb. friteuse dat deze dus niet verbranden !

!! Er is een tijdelijk probleem met de kookplaat: Als de beide knoppen knipperen met 0 en e: dan de zekering van de kookplaat even afzetten (in de vestiairekast, de meest linkse zekering), even wachten en terug opzetten.

Dampkap

De dampkap is onderdeel van het centrale ventilatiesysteem in het gebouw: Dampkap uittrekken = aanzetten. De lichtknop zit rechts onderaan. De verlichting nadien niet vergeten uit te zetten. De zuigkracht komt na korte tijd op gang en stopt ca. 20 sec. na het dichtschuiven van de dampkap.

Spoelbak

Eenmaal drukken om te sluiten, met de hand terug uitnemen, doch best te vermijden want dit werkt niet zo goed.

Alle deurtjes van de keuken en het badmeubel zijn zelfsluitend, dus geen kracht op zetten. Opletten met het deurtje boven de dampkap (draait tegen de knop van het ventilatierooster).

Slaapkamers

Om een lattenbodem in de grote slaapkamer plat te leggen: helemaal omhoog trekken en dan laten zakken. Om in een bepaalde stand te zetten: stapsgewijs optrekken tot de gewenste stand. De lattenbodem moet 's morgens wel terug plat gelegd worden om schade aan de scharnieren te vermijden. (Bij de eerste lattenbodem is dit mechanisme tijdelijk buiten dienst wegens defect aan de scharnieren)

Let er ook op dat het nachtlampje van de gastenkamer gedoofd is als het opklapbed gesloten wordt.

Sanitair

WC

Het WC-deksel heeft een valbeveiliging en is zelfsluitend. Het deksel kan ook gewoon met de hand gesloten worden.

Lavabostop

Eenmaal kort indrukken om te sluiten, opnieuw kort indrukken om te openen. Maar dit werkt niet optimaal, dus best niet doen.

Douche

Tijdens het douchen: ventilatierooster openen, enige tijd laten naventileren na het douche en dan sluiten. Na het douchen: wanden en douchescherm met aftrekker afdrogen. Ook douchegarnituur (stang, kraan, enz.) afdrogen, dit verhindert de kalkaanslag. Bij het einde van uw verblijf een handdoekje en een half gevuld emmertje water plaatsen op de doucheafvoer om geurhinder bij uitdrogen van de sifon te vermijden.

Ventilatie

Het gebouw heeft een centraal afzuigsysteem met regelbare afzuigmonden in de keuken, badkamer en WC.

Tijdens uw verblijf staan de 3 ventilatieroosters best als volgt:

 • In de keuken: gesloten, behalve indien nodig, volledig geopend bv. tijdens het koken.
 • In het WC: gesloten, er is nog steeds een minimale afzuiging.
 • In de badkamer: gesloten behalve tijdens het douchen. Enige tijd laten naventileren na het douchen en dan sluiten.

Na uw verblijf dienen de 3 ventilatieroosters in gesloten stand te staan.

TV, audio en internet

Bij begin van uw verblijf de stekker van de stekkerblok insteken. Alle toestellen, Telenet-modem, TV en audio-apparaten worden opgestart. Even geduld zodat alle toestellen kunnen opstarten.

Wifi

Als de modem opgestart is (na enkele minuten), heeft u wifi ter beschikking. SSID = telenet-5210394, paswoord: xckr5eJzhaJe. Het wifi-gebruik is niet onbegrensd, dus graag verstandig mee omspringen.

TV-box Telenet

Even geduld tot de TV-box is opgestart, want mogelijk worden er updates geïnstalleerd. Indien nodig nog eens heropstarten (knop zit achteraan links op het toestel).

Om TV te kijken: de TV-box aanzetten (rechtse knop bovenaan op de afstandbediening) + TV-toestel aanzetten met dezelfde afstandbediening (knop links bovenaan). Verdere bediening met de afstandsbediening TV-box. Zenderkeuze kan ook met stembediening. Bronkeuze moet op Telenet staan (knop rechtsonder). Om de bronkeuze te wijzigen meermaals op deze knop drukken en bevestigen met OK.

Radio

De digitale radio komt sinds het einde van de analoge radio via de TV-box. Men kan op 2 manieren radio luisteren:

TV-toestel en TV-box aanzetten, via huisje naar de app "radio" gaan en de radiozender kiezen (kan ook met stembediening). Volumebediening via afstandbediening TV-box.
Ofwel
TV-box aanzetten en Pioneer-receiver aanzetten. Bij "input" kiezen voor "line" op de afstandbediening van Pioneer. Radiozender kiezen met stembediening of TV even aanzetten om zender te kiezen zoals hoger. TV terug uitzetten want nu komt het geluid dubbel maar spijtig genoeg niet synchroon. Volumebediening met de afstandbediening van Pioneer.

CD spelen

Pioneer-receiver aanzetten. Bij "input" kiezen voor "CD". Verdere bediening met de afstandbediening van Pioneer.

DVD spelen

LG DVD-player, TV-box en TV-scherm aanzetten. Met de afstandbediening van de TV-box de bronkeuze wijzigen in AV met de toets rechtsonder. TV-box kan nu maar maar hoeft niet uit. DVD bediening met afstandbediening LG.
Nadien bronkeuze terugzetten naar Telenet.

Respecteer de rust in het gebouw en zet het geluidsvolume niet te hoog.

Tram

Hierna de frequentie van de kusttram. Voor de exacte uurregeling en eventuele afwijkingen, zie hier:

 • Om de 10 min: juli en augustus
 • Om de 15 min: schoolvakanties buiten juli en augustus, paasvakantie tot einde juni, september tot aan herfstvakantie, weekends tussen herfst- en paasvakantie
 • Om de 20 min: weekdagen tussen herfst- en paasvakantie (uitgezonderd schoolvakanties)
 • Om de 30 min: na 20:00 u in juli en augustus
 • Om het uur: na 20:00 u van september tot juni

To do bij einde verblijf

 • Stekker van de stekkerblok TV/audio/modem uittrekken, alle toestellen worden uitgeschakeld.
 • Alle kabels mogen ingestoken blijven.
 • Staande lamp uittrekken.
 • Gordijnen vooraan in het midden ongeveer ± 1 m openlaten. De achterzijde van de voorste zetel (aan de opening tussen de gordijnen) volledig afdekken met blauw dekentje.
 • Gordijnen achteraan sluiten.
 • Koelkast mag aan blijven.
 • Kookplaat: controleren, moet uit staan, of zekering afzetten.
 • Thermostaat CV op "off" zetten. Grote radiator living dicht, kleine radiator living open en badkamerradiator op "1"
 • Waterkranen keuken en badkamer controleren en op stand koud water zetten.
 • Wij hebben geen poetsdame of schoonmaakdienst, dus: stofzuigen. De stofzuiger is zonder stofzak, opletten om de stofzuiger te openen, goed kijken op welke knop je moet drukken om de stofzuiger te openen. Stof afnemen. Keuken, badkamer en WC poetsen.
 • De schuifverluchtingen allemaal in gesloten stand zetten.
 • Deur op slot doen met de gewone sleutel (dubbel omdraaien). Gekartelde sleutel gaat nogal stroef, hoeft dus niet gebruikt te worden. Om de deur te sluiten en de sleutels om te draaien: de deur lichtjes naar u toe trekken.

Algemeen

 • Zuinig omspringen met warm en koud water, CV en wifi.
 • Winkelen in Delhaize: sleutelhanger laten zien aan de kassa. Bonuspunten !
 • Huisdieren zijn niet toegelaten.
 • Parkeerregeling in Knokke: zie in kaftje op de kast en hier: https://www.parkeren.be/knokke-heist/parkeerbeleid
 • Rust…dit is een appartement !
 • Contactgeluiden vermijden, d.w.z. schoenen met zachte zolen, dus geen hakken, wel pantoffels. Niet lopen of springen of spelen met bonzende speeltuigen. Stoelen en voorwerpen voorzichtig en rustig verplaatsen. Voordeur niet laten dichtklappen maar zacht sluiten.
 • Muziek zacht zetten.
 • Niet roepen, ook niet in de trapzaal.