Officieel logo JoomlaJoomla! is een vrij te gebruiken en bekroond Content Management Systeem (CMS) wat vrij vertaald betekent: inhoud beheer systeem. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord 'jumla' dat 'alles samen' of 'als één geheel' betekent. Het wordt uitgesproken als: djoemla.

Een Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat men eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kan publiceren. Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is o.a. nuttig voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers.

Een CMS kan men ook uitleggen als software dat alle inhoud van de website bijhoudt, ongeveer zoals de bibliotheek in de buurt al haar boeken bijhoudt en bewaart. Inhoud kan eenvoudige tekst zijn, foto's, muziek, video, documenten.

Een greep uit de vele mogelijkheden:

Er zijn tal van toepassingen mogelijk: foto- of gallerij in diverse vormen, portfolio's, forum, blogmodule, webshop, contactformulier. Een meertalige site is een handig extra. De lay-out kan vlot gestuurd worden en is gebaseerd op zgn. templates en duizende beschikbare extensies. Joomla is responsief en dus mobiel-vriendelijk, de site kan vlot op kleinere schermen bekeken worden. De beheermogelijkheden voor de gebruiker kunnen uitgebreid ingesteld worden. De huidige versie Joomla 4 is gebouwd op de nieuwste webtechnologiën die borg staan voor een vlotte en snelle website en heeft sterke beveliging aan boord.

En bovendien: Joomla! is open-source en dus gratis, het is dus geen eigendom van een commerciële entiteit. Honderden ontwikkelaars, gebruikers en vrijwilligers werken samen om de software permanent bij te sturen en te verbeteren. Open-source staat garant voor constante verbeteringen en gratis gebruik voor iedereen.

Mogelijkheden

Joomla beschikt over een uitgebreid gamma van mogelijkheden.

Technologie

Joomla is gebouwd op de nieuwste en snelste webtechnologien.

Vlot beheer

Gebruikers kunnen zonder technische kennis allerlei aanpassingen doen.

Responsief

Een Joomla-website is responsief en draait prima op kleinere schermen.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.